Treceți la conținutul principal

Cum ar arăta lumea fără mine?

Lumea fără mine, din nefericire, cred că ar arăta la fel. Dar am norocul de a cunoaște câțiva oameni, fără de care viața mea ar fi fost mult mai săracă și mă gândesc la ei, la lume, și știu că doar întâlnindu-i am îmbogățit locul în care stau.

Comentarii

  1. Neata ! Cum adica zero comentarii ? Oana, suntem aici! Te urmarim, te citim, te gandim ... .Lumea fara tine? Existi doar pentru cei care te-au intalnit. Am fi saraci, foarte saraci ...si mult mai muritori. Stiu !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei, hai! Ca daca as avea planta nemuririi, v-as contempla cum o mancati cu nesatiu, ca pe o prajitura cu frisca, asa cum Ghilgamesh, bietul, visa, numai ca sa va bantuie cuvintele mele o nemurire intreaga, sa se des-modeze, sa fie depasite, sa iasa din uz, sa se schimbe limbile si limbajele intre ele, sa mi se acopere sunetele de praf istoric nemuritor, asta da! existenta. Ce doream eu sa spun este, nu ca ma simt inutila, ci ca, daca oi fi fiind utila in vreun fel, apai musai datorita marilor oameni pe care i-am intalnit/citit, de la ei mi se trage bruma de inspiratie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ii superi pe Panait,Pastorel,Mironescu samd. Pohta de viata e pohta lor, asa ca nu dezerta! Ordin!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Nici o poveste. Mercedes- Beatrice Birzescu- Titeica

Nu prea învăț nimic de la viața mea. Îmi place de o bucată de timp să fiu leneșă și să ignor. Să amân. Să nu fac nimic.Sau, dimpotrivă să vreau să mă sufoc dacă nu fac lucruri. Doamne, și câtă treabă am de făcut. Nu aveți idee. Să termin camera lui Mihnea, acum că am schimbat parchetul, să schimb cât mai repede mobila din sufragerie că nu o mai pot suporta, să repar globurile de la roata asta care ține loc de lustră, poate schimb și geamul de la bucătărie, pentru că m-am zgârcit anul trecut, să îmi iau bicicletă, motocicletă și mașină, să termin de cusut tot coșul de haine care trebuie modificate. Nu mai pomenesc de trebile profesionale, să termin cele trei articole începute, să editez volumul congresului, să mă apuc de scris cursul, să pun ceva bani deoparte să schimbăm cât mai repede acoperișul de la târlă, să tratăm fagul cel mare, să fac ordine în fotografiile împrăștiate fără noimă prin sute de cd-uri. Să îmi sun prietenii. Am uitat de traducerile care ar trebui revizuite și trim…

Lucian. Și Cojocar. Și Constantin

Astăzi am regăsit-o pe Mihaela. Zidul plângerii mele

Astăzi am regăsit-o pe Mihaela, ea nu știe, doar eu, cu ajutorul lui Alladin, am dibuit-o ascunsă după niște ochelari de soare, neschimbată după ani, Mihaela a apărut în viața mea nu știu exact de unde, mi-a pus o ordine esențială în viață, în viitor, și a dispărut pentru, iată! 23 de ani. Mă mai gândeam din când în când la ea, nu știu de ce toți cei din Teatrul Pod îi spuneau Veri, mă întrebam ce o mai fi făcând, pe unde o mai fi cântând, sau ce știu eu, jucând teatru, Mihaela are o voce care nu e de pe pământul ăsta, e o voce de pe un fel de stea de unde izvorăște muzica, sau dintr-un echilibru cosmic exact cum îl descriau grecii, pe care doar ea l-a găsit și de acolo își ia un fel de liniște care reușește să ți-o transmită pe toată, vocea Mihaelei nu ajunge în timpane ca toate vocile, ci undeva unde se fac zilele și nopțile vieții tale, nu am mai ascultat-o de 19 ani, știu exact pentru că eu eram mamă de fată mică, și, ca orice casnică și gospodină la  cratiță, îmi creșteam bebelu…